Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2008 23:22 - Това е пътят и истината, братя, Работническо селската партия
Автор: mozart Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2467 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2008 23:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Е, това вече не е истина. Вярно, че живеем във весела държава, в която чудесата не секват нито за миг, но това, което видях днес си е направо върхът. Не ми се вярваше, че още има такива работи, но се оказва, че ги има. Не само, че ги има, ами са и около нас.
Онзи ден писах за наглостта на управляващите, за оставката на Румен Петков и защо вътрешният министър трябва да си ходи. Обяснявах, че не знам какво трябва да се случи, че да си отидат някои хора, управниците да станат малко по-морални. Говорих за това, че ни трябва нов обществен договор, щото тия дето са на власт и дето се канят да идват на власт, са горе-долу един дол дренки. Дебатирах с разни хора какъв е пътя. А то какво било?
Отговорът, както казваше Боб Дилън, с вятъра се носел. Направо вятъра го донесе. Навря ми го в очите в неделя следобед току в центъра на Варна. На един тролейбусен стълб в центъра на града, някъде около злополучното кръстовище "Чаталджа" се мъдреше отговора на всички въпроси. Пътят, истината и светлия и, естествено розов, живот.
"Колеги и колежки наемни работници и работнички!", захваща лозунгът, в който се крие отговора на въпроса за живота, вселената и т.н. "Всеки път на заплата ви чуваме да се оплаквате "пак ни изклатиха!", продължава прокламацията. Е, естествено не се обяснява кои са тия дето чуват оплакванията и кои са изклатените, но явно се подразбира. Народните трибуни са тез дето чуват гласовете на потиснатите, пък самите потиснати са изклатените.
Лозунгът продължава с бойкото "Докога само ще се оплакваме, ДОКОГА???". И три удивителни за респект. Интересното е, че тия дето чуват гласовете и те  са сред оплакващите се. Хем са едни други дето чуват, хем са страдащи. Демек едни от работниците и селяните, изклатени и чакащи на заплата.
"Нима не можем да се организираме, да си вземем това, което ни се полага, и край на неволите ни.....?!", продължава с апломб прокламацията. И става ясно, че е само въпрос на организация да се вземе каквото се полага на работниците и селяните. Какво се полага, не се уточнява. "Не се бойте! Навлизайте масово в Българската работническо-селска партия и сдружение Български работнически съюз.", заключава прокламацията.
Което пък от своя страна иде да ни рече, че само да се запишем в Българската работническо-селска и Българския работнически съюз и всички проблеми ще ни бъдат решени. Няма да ни клатят, парите ще валят както е в Германия, да речем, а светлото социалистическо бъдеще ще ни връхлети и такава радост ще настане, че не и е работа. Ех, къде било разковничето. Ами това е братя, пътя, истината и живота. Само позвънете на въпросните телефони, организирайте се и ще си вземете вашето. Айде юруш на членството в партията на работниците и селяните. Ето къде било разковничето. Оти ги ручахме тогава толкоз годин жабетата?


Тагове:   партия,


Гласувай:
0



1. анонимен - 5zym
24.03.2008 10:08
Ами докато "интелигенцията" на България показва по блоговете колко е умна и колко ги разбира нещата и си скубе косите, вместо да НАПРАВИ нещо реално за промяна на положението, има хора, които явно ги сърбят ръцете за ПРАВЕНЕ, а не за говорене.
"Интелигенцията" както винаги си остава длъжник на "простите" работници и селяни. Ами покажете как се правят нещата, НАПРАВЕТЕ ги, щом сте толкоз умни.
цитирай
2. mozart - Ами действай тогава "анонимен"
24.03.2008 11:22
А, лошо няма. Това е демокрацията. Действай тогава анонимен, вместо да скубеш коси като интелигенцията. Първо това пониятие интелигенция никак не го разбирам. Не може гражданите на тази държава да бъдат делени на интелигенция, работници и селяни, примерно. Айде дай ми определение какво прави един човек интелигент, а друг неинтелигент.
Пък на тебе като толкова те сърбят ръцете за "правене", грабвай мотиката и отивай на селски бунт да буташ властта.
цитирай
3. анонимен - Към анонимен
24.03.2008 12:28
Нали действаха по въпроса едни такива анонимни - има-няма 70 години действаха и от анонимни станах партийни, профсъюзни и комсомолски лидери. Действай, направи една ВОСР (изскандирай си го, за да разбереш как звучи), като не знаеш да четеш миналото!
цитирай
4. gothic - Това вече се е случвало, историята ...
24.03.2008 12:50
Това вече се е случвало, историята се повтаря. Но знаем докъде стигнаха тези, които се вслушаха тогава...
цитирай
5. анонимен - Салиери
24.03.2008 13:26
Мдаа,провокацийките на другаря Костов нямат край.Естествено драги Моцарт,тая партийка нищо не може да направи.Освен да им дадеш един безплатен обяд.Съвсем друго си е една Българска селско-работническа партия.Само тя оправя нещата.Ей то ва е разковничето!
цитирай
6. анонимен - Абе какъв ви е проблема сега? Да - ...
24.03.2008 15:43
Абе какъв ви е проблема сега? Да - никога не бих се обадил на този телефон, но е похвално, че някой прави агитация за своите идеи. На идеите се гради демокрацията. На с;едващите избори ще има още една възможност за гласуване - за работническо -селска партия. Дали ще гласувам за нея мога да ти кажа само след като съм прочел програма, поговорил съм с лидери и съм се убедил, че тя е или не е моята алтернатива. Аз така гласувам - други хора по друг начин - но факт е че тази партия се готви за избори и иска да предложи нещо на хората.
цитирай
7. darktales - Може да съм глупав, но такива мар...
24.03.2008 16:09
Може да съм глупав, но такива маргинални образувания ( защото, доколкото разбирам,за такова става дума) не ми изглеждат чак толкова абсурдни.Те не биха се появявали, ако нямаше вакуум в идеологията и практиката на ''представителните'' политически сили.

Има ли наемни работници в България? Ами има, това са всички, които нямат наличие, възможност или желание да използват материален или интелектуален капитал, за да станат собственици. И на трудовия договор на оногова,дето копае канавки, и на ординатора по неврохирургия все още пише ''работник''. Да ви прави впечатление, че в Гърция стачкуват едновременно и медицински служители, и ж.п. работници? Ножицата в доходите може да бъде голяма, но всички, които упражняват наемен труд, имат един и същ общ интерес, и той е,просто казано, работодателят да им плаща колкото може по-добре за извършваната от тях дейност. В страните с нормален политически пейзаж има партии, чиято идеология и политическа практика е насочена към това колкото може по-голяма част от разпределението и преразпределението на печалбите да отива към наемните работници с ниски и средни доходи и към дребните и средни собственици. Това са социалдемократичните партии, донякъде ляволибералните и по-радикалните ( но в рамките на парламентарната система) работнически партии. Коя от големите български партии е такава? БСП? Атака?

А защо да не може гражданите на държавата да бъдат делени на работници,селяни и интелигенция? Щом част от тях са такива? А също,разбира се, и собственици, мениджъри, и т.н., и т.н. Доколкото интелигенцията няма място в такова деление, то е защото тя всъщност не е класа, както теоритиците на марксизма отдавна бяха разбрали.( Както не е класа всъщност и ''средната класа'', ако под ''класа'' разбираме не само доходите и стандарта на живот, а и отношението към собствеността и капитала ). Интелигенцията е тази прослойка от обществото, която търси,открива,съхранява, обработва, предава и ръководи прилагането на,най-общо казано, познанията. Ако добавим горе и думичката ''усвоява'',ще трябва да причислим към интелигенцията и учениците и студентите, и може би с основание. Един студент може да принадлежи към интелигенцията,докато не завърши,а след това да стане само потребител на познанията,така че наличието на диплома и IQ над еди-колко си не причислява автоматично човек към интелигенцията. Заради някои от тъмните ъгълчета на това определение през соца не знаеха къде да сложат артистите,писателите и т.н.( те поначало не бяха много наясно какво точно да правят с интелигенцията),та затова бе измислено наличието на т.н. ''художествено-творческа интелигенция''.
цитирай
8. анонимен - Вие си избрахте как да живеете
24.03.2008 16:44
Ох,ох,ох.Дай ти на някого цялата едра собственост на държавата.Па после хукни да дириш някакви си права, по-голяма заплата и т.н.Бошлаф е тя цялата работа.Тия социалисити, социалдемократи,леви либарали бяха един смокинов лист в западните общества по времето на комунизма и студената война.Хората на Запад си въобразяваха,че избират тия партии.Не знаеха,че на тях им позволяват да гласуват за тях и ги докарат на власт.Те бяха едни безопасни алтернативи на комунистическото управление на Изток.Слагаха по някоя двайсетолевка към заплатите на хората и тъй спасяваха системата.Това беше и тяхната основна цел.Да спасят системата.Да оставят непокътнати богатствата на едрите собственици, които притежават фактически цялата държава.Падна желязната завеса и комунистическата система.Вече няма истинска опозиция за едрият бизнес.Ще измъкнете от него малко повече пари.Ще измъкнете въшки.От какво да го е страх,че да ви прави тия отстъпки и за какво?Той притежава всичко,вие нямате нищо. Чудо голямо като стачкувате.Има си полицейски палки,гумени куршуми,водни струи.Има и затваряне на фирмата накрая.И това ще е положението занапред.Друга система няма да има,вие си избрахте как да живеете.
цитирай
9. анонимен - Честит блог бате! Ще те четем редовно
24.03.2008 20:11
syndrom
цитирай
10. mozart - Ops
24.03.2008 23:39
Драго ми е, че четеш бате, благодаря ти. Ами да се надяваме, че ще имам "инвенция" да пиша интересни неща в него. Жив и здрав, Диче!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mozart
Категория: Лични дневници
Прочетен: 51869
Постинги: 17
Коментари: 100
Гласове: 244
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол